Suomi24 oulu homoseksuaaliseen chat roodos

Ryhmä saa nimensä Bilderbeg-hotellilta, jossa ensimmäinen ryhmän kokous pidettiin. Kirjailija Jim Tucker Bilderberg-ryhmää vuosikymmeniä seurannut toimittaja ja kirjailija Jim Tucker kuvaa osuvasti Bilderberg-ryhmän mediavaltaa: Jos maailman vaikutusvaltaisinta, kansainvälisen talouden johtajaa, valtioiden johtajaa, korkea-arvoista Yhdysvaltain hallituksen edustajaa on yhdessä suljettujen ovien takana aseistettujen vartijoiden kanssa kolmen päivän ajan, niin miksei se kiinnosta?

Kreikassa tosiaan tänään päättyy Kreikassa pidetty Bilderbeg-ryhmän kokous, joka ollaan siellä pidetty täysin suljettujen ovien takana ja valtamedialla ei ole sinne mitään asiaa. Mutta jokatapauksessa kuten aiempinakin vuosina on vaihtoehtoisen median edustajat kuten Daniel Estulin Bilderberg kirjan kirjoittaja saanut tietoonsa mitä tuolla nyt ollaan puitu ja käsitelty ja tiedot kertovat että nyt siellä puitiin että syvennetäänkö lamaa vielä edelleen vai siirrytäänkö jo suoraan uuden maailmanjärjestyksen piiriin.

Mutta tuleva talouden alamäki alkaa jo nyt siirtyä hyperinflaatioon, joka tulee syöksemään lopulta dollarin sekä myös euron aivan pohjalle ja tämä näyttää myös hyvin todennäköisimmältä suunnitelmalta.

Koska näin talouden romahdettua aivan pohjalle asti, hyväksyy kansat myös sen jälkeen uuden maailmanvaluutan ja uuden maailmanjärjetyksen, sen kaikkine fasistisine ominaisuuksineen. Kuvassa alhaalla vasemmalla Yhdysvaltojen keskuspankin pääjohtaja Ben Bernanke. Muut eliitin turvamiehet turvautuivat kansainvälisiin käsimerkkeihin vaihtoehtoisen median kuvattua heitä, kun nämä olivat saapumassa Kreikassa pidettyyn Bilderberg-kokoukseen. Mutta myös eräs toinen aihepiiri mitä tuolla ollaan käsitelty liittyy USA: Mutta myös tämän lisäksi Pakistanista ollaan jo alettu leipoa pahan akselin valtiota, jotta USA: Euroopan NATO-maat on tarkoitus saada tähän sotaan mukaan siinä vaiheessa kun se ollaan saatu laajennettua jo III-maailmansodaksi asti.

Mutta tähän taas vaadittaisiin suunnaton määrä uusia sotastrategioita, jolla saataisiin Venäjä tai jopa mahdollisesti Kiina tähän sotaleikkiin mukaan. Euroopan unionin jäsenvaltioiden hallituksissa ollaankin jo kaikessa hiljaisuudessa valmisteltu ns. Se nimittäin psykologisellakin tasolla riittäisi maailman kansat yhdistymään toisiinsa tämän keksityn maanulkopuolisen vihollisen edessä. Ja uskokaa tai älkää niin Jenkeistä kyllä löytyy vaikka minkälaiset avaruusalukset jolla tämänkaltainen ufojen invaasio pystytään kyllä lavastamaan täysin uskottavasti.

Mutta tuon invaasion ajankohtaa on edelleen aika vaikea lähteä ennustamaan. Mutta tähän galaktiseen liittoon kuuluvat rodut eivät tästä maailmaneliitin suunnitelmasta luonnollisestikaan pidä ja heille on hyvin todennäköisesti jo annettu poikkeukselliset oikeudet tulla väliin jos tällainen alien invaasio tullaan lavastamaan. Ja syy siihen miksi maailmaneliitti yrittää lavastaa sen johtuu kahdestakin syystä: He haluavat julistaa uuden maailmanjärjestyksen hinnalla millä hyvänsä ja lavastettu alien invaasio olisi oivallinen keino saada kansat paniikkiin ja hyväksymään lopulta uusi maailmanjärjestys, kun kaikki maailman valtiot sidottaisiin yhteen ja alettaisiin sotimaan yhtä keksittyä ja lavastettua mielikuvitusvihollista vastaan.

He yrittävät näin saada ihmiskunnan pelkäämään avaruusolentoja, jotta maailman kaikki ihmiset eivät enää suostuisi tämän "galaktisen liiton" rodun kanssa minkäänlaiseen yhteistyöhön tulevaisuudessa. Sillä kuitenkin tässä koko ajan pelataan tämän planeetan kaikkien ihmisten yhteisellä vapaalla tahdolla ja sitä ei edelleenkään voi kukaan ulkopuolinen avaruusrotu humanoidit rikkoa Mistä syystä humanoidit eivät myöskään voi tulla tänne edelleenkään ja pelastaa ihmiskuntaa tämän pahan eliitin edessä, koska nämä selviämisen avaimet on ennenkaikkea edelleen meillä jokaisella itsellään.

Näiden mustanbudjetin hankkeiden etenemisestä vastaa juuri oikeat henkilöt, joilla myös on vastuu niiden lopullisesta toteutumisesta. Yhdysvaltojen presidentti Obamalla ei käsittääkseni edes ole pääsyä näihin kaikkiin mustan budjetin projekteihin, koska hän on kuitenkin loppupeleissä pelkkä maailmaneliitin sätkynukke ja joutuu tanssimaan täysin heidän pillinsä mukaan ja kaikki muistavat mitä kävi John F. Kennedylle tai Abraham Lincolnille.

He eivät suostuneet tanssimaan maailmaneliitin pillin mukaan ja saivat molemmat luodin otsaan. Itseasiassa eräät astrologit ovat sanoneet että Obama olisi jopa Abraham Lincolnin reinkarnaatio ja kyllähän noissa silmissä kyllä kieltämättä on aika paljon samaa. Lähettänyt Against NWO klo 8: Mikä on galaktinen liitto? Se on hyvin laaja useiden avaruuden sivilisaatioiden välillä, jotka työskentelevät keskenään täydessä harmoniassa Mitä varten he työskentelevät jos otetaan meidän planeettamme huomioon?

He työskentelevät meidän planeetan hyväksi koska täällä on vielä saavuttamatta ns. Lisäksi galaktiseen liittoon kuuluvat siviilisaatiot ovat erittäin huolissaan planeettamme tämänhetkisestä tilasta, koska ihmiskuntaa pidetään edelleen epätietoisuudessa salaisen maailmaneliitin toimesta ja heidät täytyy ensin syrjäyttää vallasta ennen kuin tämä transformaatio voidaan toteuttaa ja heitä on useaan otteeseen jo kehoitettu luopumaan vallastaan, mutta nämä kehoitukset ovat menneet kuuroille korville.

Koska maailmaneliitti koostuu geneettisesti menneistä elämistä muista avaruusroduista, jotka n. Tämä maailmaneliitti myös on täysin sitä mieltä että heillä on oikeus pitää ihmiskunta epätietoisuudessa ja massaorjuudessa.

Se on itseasiassa pimeyttä edustavien tahojen agenda tämän planeetan osalta. Kuinka useita humanoidirotuja galaktiseen liittoon kuuluu? Mitä galaktinen liitto on jo saanut aikaan maaplaneetan hyväksi? Natsi-Saksan kanssa, sekä erään toisen rodun veljeilemästä USA: Ensimmäinen rotu joka veljeili aikanaan Natsien kanssa on edelleen Antarktikalla ja heillä on nykyään jo tietty rooli galaktisen liiton sisällä. Onko maan päällä galaktisen liiton edustajia? Kyllä on ja ihmisten kehossa heitä löytyy vaikka mistä.

Tarkoitan tällä sitä että nämä ihmiset jotka ovat entisissä elämissään eläneet esim. Siriuksella tai jossain muualla ja kuuluneet noissa inkarnaatioissaan osana galaktista liittoa ja työskennelleet heille.

Ja syy miksi heistä hyvin moni on syntynyt aikanaan sinne tellukselle johtuu siitä, että he ovat itse vapaaehtoisesti halunneet syntyä tellukselle ihmisen kehoon ja valmistaa siellä ihmisiä kohtaamaan tulevat muutokset ja tämä transformaatio loppuun.

Näitä ihmisiä kutsutaan tarkemmin valotyöntekijöiksi ja vaikka nimitys on hieman kummallinen, se vain kuvaa sitä että nämä ihmiset säteilevät tavallista enemmän valoa. Eli heidän auransa on usein kirkkaampi kuin muilla normaaleilla ihmisillä ja nämä ihmiset ovat usein joko indigoja tai näitä uuden ajan lapsia. Tarkoitan tällä nyt jo nykysukupolvea ja nykyajan nuoria.

Täytyy tässä välissä myös muistuttaa että jokainen ihminen on avaruusolento, koska avaruudessahan tämä tellus planeettamme sijaitsee. Mielummin tällaiset asiat pyritään leimaamaan auktoriteettiuskolla ja skeptisellä mielellä pelkäksi scifi-viihteeksi, koska maailmaneliitti on aikanaan luonut Hollywoodiin tuon nerokkaan viihdemuodon kuin scifi, jolla saadaan sitten massat edelleen pysyttyä epätietoisuudessa.

Kun telesiviosta erinäiset sitä käsittelevät sarjat ovat käsitelleen näitä asioita niin ne helposti leimataan myös vain elokuvaksi. Mutta tämä onkin sen Hollywoodin disinformaation juoni: Onko olemassa pahoja humanoidirotuja? Kyllä näitäkin rotuja valitettavasti edelleen löytyy ja he kuuluvat usein harmaisiin rotuihin ja edustavat ns.

Kuka sitten on tämän maaplaneetan pimeyden voimien takana? Se on henkiolento nimeltä Lucifer joka n. Sillä kyse nyt on täysin eri luojasta mitä raamattu antaa ymmärtää.

Siis tarkoitan tällä luojalla sitä universaalia kehitystä mitä tapahtuu tässä kaikkialla koko ajan. Lucifer siis iritsanoutui tästä universaalisten voimien kaikkiallisesta suunnitelmasta ja tämän johdosta hänet karkoitettiin täältä, jonka jälkeen hän langetti tämän tellus planeetan pimeyden voimien alaisuuteen ja siitä lähtien jokainen ihmisolento joka on tälle planeetalle syntynyt on myös ollut yhteydessä näihin pimeyttä edustaviin voimiin ja kristinuskon mukaan näitä voimia nimitetään Saatanaksi ja milloin paholaiseksi: Mutta se nyt täytyy tehdä selväksi että ns.

On vain henkimaailmassa se pimeämpi puoli, eli henkimaailman pimeyttä edustava taho ja heidän osastonsa. USA ja sieltä perustettu salainen maailmanhallitus edustaa pääosin pelkästään henkisesti näitä pimeyttä edustavia tahoja, koska illuminatin kaikki yli asteen vapaamuurarit vannovat valansa huom.

Joten ei jääne yhtään epäselväksi että kummanko puolen jumalaa tämä maailmaneliitti palvoo. He nimittäin palvovat Luciferia ja kaikki nämä eliitin lavastamat ja toteuttamat esim. Ja tällä pimeyttä edustavalla maailmaneliitillä on myös henkimaailman puolella ns. Englannin kuningashuoneessa on pidetty sellaisia uhrimenoja että niistä ei voisi tällä kyllä kertoa kenellekään enempää. Sillä tämä porukka joka meidät ihmiskuntana on jo vuosituhansia sitten orjuuttanut ovat sairaita kontrollifriikkejä jotka valta on turmellut jo ajat sitten.

Mitä tapahtuu sen jälkeen kun tämä tranformaatio on tapahtunut? No ensimmäiseksi salainen maailmanhallitus joko antautuu, tai sitten heiltä otetaan valta pois galaktisen liiton toimesta, jonka jälkeen koko maailman järjestelmät rakennetaan uusiksi vallanpitäjiä myöten.

Mutta en tarkoita että tänne tulisi jotkut liskohumanoidit heti johtajiksi Vaan sitä, että sen jälkeen tämä politiikka niminen huttu poistetaan kokonaan ja se korvataan aidolla ja toimivalla systeemillä jossa kapitalistinen riistäminen ja monikansalliset yhtiöt eivät voisi enää toimia. Tietenkin tämänkaltainen ihanneyhteiskunta on hyvin monelle nyky-yhteiskuntaan jo juurtuneelle hyvin mahdotonta edes kuvitella.

Mutta tämän planeetan resurssit kyllä riittää tuollaisen yhteiskunnan ylläpitämiseen ja esim. Koska tämä tuleva resurssipohjainen talousjärjestelmä ei enää tunne mitään sellaista termiä kuten "kilpailu". Joten mitenkä kukaan voisi enää kilpailla sellaisessa yhteiskunnassa jossa mikään tuote ei enää maksaisi mitään vaan asuminenkin olisi ilmaista.

Tällainen meininki nimittäin on käytössä kaikkialla muualla noilla muilla planeetoilla missä on elämää. Mutta meidän tellus on kuulemma ainoa paikka missä joutuu edelleen maksamaan asumisestaan ja menoistaan Kontaktihenkilö Alex Collierille oli eräs Andromedan rodun edustaja esittänyt kysymyksen että; "kuinka te voitte elää planeetalla jossa te joudutte maksamaan siitä että te olette sinne syntyneet".

Koska heikäläisten rotu Andromeda ei tunne sellaista asiaa kuin valuuttajärjestelmä. Ei siis ole olemassa mitään avaruusrahaa jolla humanoidit maksavat kilometrikorvauksia aluksiensa kilomtereista jollekin Orionin komissiolle. Koska heidän kehityksensä kun on jo miljoonia vuosia meitä edellä ja heillä ei ole siinä GL: Kun taas nuo epätietoisuudessa elävät massat sitten olisivat sitä mieltä että nämä nämä marginaaliosaan kuuluvat heidän herättäjät ovat hulluja joilla on vain jakautunut mieli Roswellin vuonna vuonna tapahtuneessa ufo-onnettomuudessa kuollut humanoidi.

Eräiden lähteiden mukaan tämä rotu tuli meidän maaplaneetan rinnakkaiselta aikakaistalta tulevaisuudesta ja he yrittivät tulla sieltä varoittamaan ihmiskuntaa siitä mitä on tulossa n. Eli se olisi tällä mittakaavalla n.

Sillä eihän nuo humanoidit mitkä Roswell onnettomuudesta löydettiin olleet telluksen humanoideja, eli meitä ihmisiä: Vaan ne olivat jotain toista rotua joka tulee elämään täällä maaplaneetalla vielä tulevaisuudessa kun tämä planeettamme on taas osana yhdessä galaktista liittoa.

Lähettänyt Against NWO klo Suomen valtio ostaa sikainfluenssarokotetta koko kansalle. Kaikille Suomessa pysyvästi asuville ihmisille aiotaan hankkia rokote H1N1-pandemian varalta. Jos te ette ole aiemmin tienneet niin nyt voin kertoa että näiden rokotteiden sisältämä tähtianis ei paranna yhtään mitään ja on itseasiassa samaa aineetta mitä aiemmissa lintuinfluenssarokotteissa oli. Eli perusaineena pelkästään tähtianis. Ja tarkennukseksi viimekertaisesta lintuinfluenssahypetysestä vielä sen verran että silloin kyseisen tähtianislääkefirman johdossa oli Yhdysvaltojen silloinen puolustusministeri Donald Rumsfeld.

Tiesitkö että lintuflunssaviirus löydettiin 9 vuotta sitten Vietnamista? Tiesitkö että sen jälkeen ihmistä on kuollut koko maailmassa noiden vuosien aikana? Tiesitkö että suurin osa tiedeyhteisöä epäilee lääkkeen tehokkuutta tavallisen flunssan lieventämisessä?

Tiesitkö että lintuflunssa tarttuu tähän mennessä vain lintuihin? Joten liekö syytä pelätä nyt käynnissä olevaa sikainfluenssaa yhtämoisella pelolla kuin tätä aiempaa lintuinfluenssaa? YLE väitti tänään että kahdella Meksikosta palanneella Suomalaisella on sikainfluenssatartunta. Kyseessä on kuitenkin hyvin todennäköisesti WHO: Se oli keksittyä propagandaa, joka oli myös "pakotettu" pistämään läpi tämän maan sisäisessä mediassa ja jokainen yksittäinen propagandauutinen mikä tulee esim.

Toki tämän sikainfluenssan takanahan on salainen maailmanhallitus ja eliitti, joka ensin määräsi Pentagonissa työskentelevät alaisensa keksimään "pelottavia" juttuja sikainfluenssasta joita sitten lähdettiin lähettämään mm.

Reutersin kautta maailman suurimpiin uutistoimistoihin. Koska heidän kaavailemassa uudessa maailmanliittovaltiossa ei ole tilaa kuin vain n.

Mutta kuitenkin ydinaseita tämä maailmaneliitti haluaisi jokatapauksessa käyttää maailmanväestön vähentämiseen ja tämä ei ole heiltä onnistunut, koska galaktisen liiton porukalle on jo annettu valtaoikeudet estää nämä yritykset ja viimeisin tapahtui n. Mutta täytyy edelleen ottaa huomioon että tämä ydinaseiden käyttö ei ole suinkaan ainoa konsti jota illuminatin poppoo on hautonut.

Sillä tämä lavastettu alien invaasio on heillä myös käyttämättä ja kuten heidän kaavoihin kuuluu, jokainen toteuttamaton tuleva skenaario joka aiotaan toteuttaa täytyy myös näkyä hollywood viihteessä ja hyvä esimerkki tästä on tämä jo vuonna ensi-iltansa saanut "Kun Maailma Pysähtyi" scifi-elokuva josta tehtiin uudelleenfilmatisointi viime vuonna Kun maailman pysähtyi The Day The Earth Stood Still Toinen hyvin samankaltainen scifi-elokuva on District 9, joka saa ensi-iltansa tänä vuonna.

Lähettänyt Against NWO klo 3: Euroopan unionin parlamentissa aiotaan tulevaisuudessa kriminalisoida "ilmastomuutoksen kieltäminen". Kun jo aiemmin ollaan kriminalisoitu "kansanmurhan vähättely".

Nyt kongessissa on jo käsittelyssä lakiuudistus joka tekee rikolliseksi kaiken Juutalaisten tai Israelin arvostelun. Jos ei ole aiemmin tutustunut tarkemmin miten Jumalan valittu kansa kohtelee Palestiinalaisia niin kannattaa katsoa sellainen filmi kuin Occupation On taas se aika vuodesta kun maailmaneliitti kokoontuu Bilderberg ryhmän johdolla pohtimaan miten uusi maailmanjärjestys saataisiin pysymään aikataulussaan.

Bilderberg kokous pidetään tänä vuonna Bilderberg porukan kokoukseen tulee joka vuosi n. Daniel Estulin Kirjailija Daniel Estulin on tutkinut Bilderberg ryhmän toimintaa jo useat vuodet ja hän on saanut usein käsiinsä salaisia ja yksityiskohtaisia tietoja siitä mitä eliitti aikoo tehdä kyseisenäkin vuonna.

Estulin ennusti myös ennalta viime syksyn Syyskuussa tapahtuneen USA: Hän ennusti nuo asiat peräten vuoden Bilderberg kokouksen lähteisiin. Daniel Estulinin Bilderbergistä kertova kirja julkaistiin maailmalla vuonna , mutta sen kääntäminen Suomeksi vedettiin pois markkinoilta tuntemattomasta syystä ja käännöksen kustantajana olisi toiminut readme. Itseasiassa kyseiselle kirjallisuudelle löytyisi lukijoita pilvin pimein.

No mutta palataan taas Bilderberg kokoukseen ja Daniel Estulinin uusiin ennustuksiin mitä tämän vuoden kokouksessa tullaan käsittelemään. Hänen lähteidensä mukaan viimeisissä Bilderberg kokouksissa ollaan keskitytty nollakasvuun teollisuusmaissa, eli köyhyyden aikaansaamiseen joka näkyy suurina työttömyysaaltoina varsinkin rikkaissa teollisuusmaissa ja nämä tulevat ajamaan Bilderberg ryhmän tavoitetta, joka tulee viemään myös euroopan unionin jäsenvaltioita kohti uutta maailmanjärjestystä.

Islanti saatiin ajettua euroopan unioniin mukaan viime syksynä, kun euroopan keskuspankki veti Islannin valtiolta Euroopan keskuspankin EKP lainarahoituksen minimiin ja näin saatiin myös siellä sijaitseva Glitnir pankki kaatumaan ja lukuisat ihmiset menettivät kaikki säästönsä, mistä puhkesi agressiiviset mellakat.

Tunnelmia Islannista Tammikuussa parlamenttirakennuksen edustalla. Eli ei ihme että pian tämän Glitnir pankkikriisin jälkeen Islannin valtio alkoi kinuamaan Euroopan unionin jäseneksi ja nyt mediassa puhutaan siitä jo avoimesti että he voivat olla jo EU: Estulin myös olettaa että Bilderberg ennustaa USA: Estulinin lähteet myös kertovat että Bilderberg eliitti yrittää jo vuoteen mennessä ajaa Euroopan Unionin Lissabonin sopimuksen läpi väkisin ratifioimalla se sen jokaisessa jäsenvaltiossa pakolla, koska mm.

Irlannin jo aiemmin kaatunut kansanäänestys näytti jo sen, että eliitti ei saa tahtoaan läpi kansanäänestyksillä jos kyseessä on tarpeeksi suuren temperamentin omaavat kansat kuten Irlanti joka on ainoa maa jossa tätä Lissabonin sopimusta ei olla vielä hyväksytty.

Ja tästä myös johtuu se, minkä vuoksi Suomessa ollaan ajamassa samaan aikaan tätä valmiuslakia, joka tulee voimaan aikaisintaan Joka voimaan tullessaan sallisi poikkeustilan myös Suomessa ja tähän tulevaan ollaan siis jo varauduttu Suomenkin hallituksen puolelta.

Vuosi sitten Bilderberg kokouksessa oli myös USA: Kuvassa David Rockefeller hänen henkilökohtaisen henkivartijansa kanssa.

Suurin päätäntävalta myös Bilderberg kokouksessa on David Rockefellerillä kuvassa , koska hän on maailmaneliitin illuminati sisällä yksiä korkeimpiarvoisia henkilöitä ja onhan Rockefellerien pankkiirisuku edelleen maailman rikkain, joten seuraa rahaa follow the money termi osuu tässäkin täysin oikeille jäljille.

Bilderberg kokous siis alkaa pian ja siellä käsiteltävät asiat ovat mm. Mikä alkaa Suomessakin näkyä jo tämän vuoden lopulla kun pankit alkavat pikku hiljaa mennä konkurssiin ja lopulta vuoteen mennessä tässäkin maassa on kaatunut jo Sampot, Nordeat jne. Että ainoa sijoitus jolla on arvoa on kultaomistukset ja nyt on vielä siihen korkea aika kenellä tahansa työläisellä tai vaikka kenellä köyhällä. Koska siinä vaiheessa kun hyperinflaatio on syöksenyt euron pohjalle niin tämä paperiraha euro jonka tunnemme, menettää arvonsa täysin ja siinä vaiheessa ovat Euroopan Unionin jäsenvaltiot varsinaisessa kusessa, koska mikään valtio myöskään ei tule saamaan sen jälkeen Euroopan Keskuspankilta enää pennin jeniä.

Missä vaiheessa tämä salainen maailmaneliitti onkin suunnitellut julkistavansa uuden maailmanvaluutan. Mutta se vaatii jokaiselta Euroopan jäsenvaltiolta suostumuksen poistaa kaikki rajat sen sisältä ja hyväksyä Lissabonin sopimus , joka laillistaisi lopulta tämän maailmaneliitin haluaman poliisivaltion käyttöönottamisen koko Euroopan Unionin sisällä.

Mutta kuten aina niin kansalaisia on valmisteltava tulevaan ja tästä syystä meitä nyt aletaan pikku hiljaa testaamaan psykologisesti että mihinkä asti me olemme valmiita menemään tässä uudessa maailmanjärjestykseen tähtäävässä pelko-sirkuksessa, koska meille aletaan syöttämään entistäkin enemmän pelkoon keskittynyttä propagandaa.

Joten syystäkös myös tämän NSA: Siis tarkoitan näillä ihan aivan tavallisia ihmisiä jotka ovat kiinnostuneita nyt meneillään olevista maailman asioista ja kertovat niistä internetin vaihtoehtoisen median kautta eteenpäin. Syy tähän miksi sieltä vakoillaan myös Suomalaisia johtuu ihan täysin siitä, että isoveli-eliittiä todellakin kiinnostaa jokaisen tämän maailman ihmisen henkilökohtaiset tiedot sekä liikkeet, koska he ovat sairaita kontrollifriikkejä.

Mutta ennen kaikkea siinä se heidän kiinnostuksensa prioriteetti kasvaa mitä enemmän jollain henkilöllä on hallussaan paljon salaista kansalaisilta salattua tietoa, jota nämä kaikki ihmiset eri maissa voivat levittää eteenpäin ja näitä henkilöitä pistetään kyseisten maiden tiedustelupalveluiden tarkkailulistalle ja heidän kännykkäkeskusteluja salakuunellaan.

Heidän sähköpostejaan luetaan jne. Sekä myös voidaan vaikka seurata kadulla. Vaikka NSA National Security Agency on vielä itse myöntänyt julkisesti vakoilevansa sekä Yhdysvaltalaisia, että ulkomaalaisia ihmisiä vaikka tämä on Yhdysvaltojen perustuslain vastaista.

Toki näiden tavallisten ihmisten kerrotaan olevan mediassa "terroristeja", koska he ovat usein tietoisia tämän salaisen maailmanhallituksen toimista ja tavoitteista sekä pyrkivät valistamaan massaihmisiä näistä asioista usein vielä varsin nöyrällä asenteella ja toiminnalla, joka on pitkällä tähtäimellä palkitsevaa ruohonjuuritason toimintaa. Mutta virallisestihan nämä terroristit ovat rahvaalle väestölle edelleen niitä CIA: Parrat on kammattu ja huivit päässä hyvin uskottavasti jotta koko länsimaalainen mediayleisö voisi ottaa heidät pelollaan vastaan.

Kun kylmä totuus näistäkin Islamilaisista terroristeista on se, että suurimmalla osasta tuonkin ylläolevan kuvassa olevilla henkilöillä ei ole mitään tekemistä terrorismin kanssa.

Vaan heidät on vaan revitty jostain tuollaiselle listalle ja heidän joukossaan on aina kuitenkin muutama kaksoisagentti jonka tehtäväksi jää usein tuon muun porukan haaliminen ja näille värväreille maksetaan tuntuvia palkkioita kuten eräälle Kanadalaiselle Mubin Shaikhille, jolle CIA maksoi pimeenä yli dollaria puhtaana käteen siitä hyvästä että hän kokosi 17 miehen muslimiperäisen ryhmän, jota syytettiin terrori-iskujen valmistelusta Kanadan hallitusta vastaan.

Vaikka kenelläkään muulla henkilöllä ei ollut minkäänlaista tietoa minkäänlaisen terrori-iskun valmistelusta. Sillä kyse oli pelkästään false-flag iskusta, eli valehdellusta terrori-iskun suunnittelusta ja tarkoitusperä vain psykologisen pelon lietsonta Kanadan sekä maailman mediassa.

Mutta palataaksemme taas tähän NSA: Tänään talous-sanomat kertoi kovan uutisen että verkkohyökkäys antaisi Suomenkin hallitukselle luvan poikkeustilan ottamiseen. Uutinen oli tietenkin väritetty propagandalla "Esimerkiksi hyökkäys voisi olla tietojärjestelmiin kohdistunut isku tai biologisin keinoin toteutettu hyökkäys, hallitus toteaa. Ne antaisivat hallitukselle oikeuden rajoittaa kansalaisvapauksia.

Koska jos tällainen edes pystyttäisiin lavastamaan, niin hyvin todennäkösesti tuon poikkeustilan aikana myös tällaisten blogien kirjoittelu estettäisiin. Mutta mitä kaikkea hienoa tämä "Natsilaki" pitääkään sisällään: Kysehän ei oikeastaan ole mistään muusta kuin Suomenkin valmistelusta kohti uutta maailmanjärjestystä, koska Euroopan Unionin jäseniähän tässä edelleen ollaan ja maailmaneliitti nimenomaan tarkoituksellisesti loi aikanaan tämän EU: Pohjois-Amerikan Union on sen sijaan vielä perustamatta ja se aiotaan näillä näkymin toteuttaa vuonna, jolloin dollari on tuhottu lopullisesti ja Yhdysvaltojen hallitukselle ei enää suostuta myöntämään senttiäkään lisää lainaa yksityisomisteiselta Yhdysvaltojen keskuspankilta Federal Reserve.

Tämän jälkeen Yhdysvallat julkistaa uuden Pohjois-Amerikan Unionin ja Kanadan ja Meksikon maan edustajat ovat jo salaisesti allekirjoittaneet sopimuksen joka sitoo kyseiset maat Pohjois-Amerikan Unioniin ja tämä päätös ei tule saamaan Kanadassa kovinkaan paljon kannatusta. Ja lopulta kun tuo Pohjois-Amerikan Union on perustettu aloitetaan myös Pohjois-Amerikan Unionin "kodinturvajoukkojen" perustaminen, joihin kuuluu myös Meksikosta ja Kanadasta tulleet siviilit ja touhu voi karata käsistä sisällissodaksi hyvin nopeasti.

Sillä tämä vuosi tulee muutenkin olemaan maailmalla varsin kova pala, kun Euroopan Unionista aletaan leipomaan poliisivaltiota ja myös julkistetaan uusi maailmanvaluutta. Jyri Raitasalon kirjoituksen ytimessä on havainto Euroopan Natosta organisaationa joka koostuu lopultakin hyvin sekavasta seurakunnasta valtaosaltaan pieni jäsenmaita joilla useilla ei edes omat housut pysy jalassa saatikka että heistä olisi toisilleen turvan takaajiksi.

Jo parikymmentä vuotta on USA pyrkinyt irrottautumaan Euroopasta ja suunnannut huomionsa eteenkin Aasiaan. Se ei ole suinkaan mikään automaatti vaikka näin usein luullaan. Ulkopoliittisen instituutin vieraileva tutkija Noora Kotilainen on monien muiden asioista perillä olleiden kanssa tyrmännyt luulot siitä, että Pohjois-Atlantin puolustusliitto Nato suojelisi vain jäsenmaitaan.

Suomen Nato-jäsenyyttä perustellaan yleisesti Naton viidennellä artiklalla, jonka mukaan Nato puolustaa vain jäsenmaitaan. Kotilaisen mukaan tosiseikat unohtuvat tässä keskustelussa. Viime vuosien ja vuosikymmenten Nato-operaatiot on tehty poikkeuksetta valtioihin, jotka eivät ole Naton jäsenmaita: Kosovoon, Afganistaniin ja Libyaan. Hän muistuttaa, että Naton tehtävät ovat muuttuneet kylmän sodan jälkeen, ja sanoo, että loppujen lopuksi jäsenmaiden intressit vaikuttavat Nato-operaatioiden suuntaan viidettä artiklaa tai jäsenyyttä enemmän.

Kun ei oteta esiin Naton muuttuneita toimintaperiaatteita ja tehtäviä, voidaan vapaasti argumentoida kylmän sodan logiikkaan hirttäytymällä, heilutella Nato-korttia ja rivien välissä lietsoa suomalaiseen niin kovin vetoavaa pelkoa Venäjän hyökkäyksestä. On kuitenkin hankala uskoa, että atlanttisen järjestelmän kannalta katsottuna Euroopan takamaalla tapahtuva Ukrainan kriisi ja Venäjän vallitsevaa läntisen maailmanjärjestyksen arvovaltaa kohtaan osoittama uhittelu olisi riittänyt muuttamaan Naton viime vuosikymmenien aikana luomia toimintaperiaatteita.

Kova kovaa vastaan, rautaa rajalle, vanhat muurit pystyyn. Professori Juhani Suomi on arvostellut rankasti Ulkopoliittisen instituutin Upin syksyllä julkaistua Venäjä-raporttia. Suomi piti Upia lobbausorganisaationa. Hän katsoi, että raportissa on Venäjällä pelottelua mutta lisää, että sitä on mediassa melkein joka päivä.

Vanha sanonta kuuluu, että kukaan muu ei puhalla meidän puurolusikkaamme kuin me itse. Suomen entinen Moskovan-suurlähettiläs Hannu Himanen sanoi olevansa huolissaan suomalaispoliitikkojen Venäjä-osaamisesta. Juhani Suomi jakaa huolen: Professori Suomen mielestä Suomessa ei ymmärretä Venäjän turvallisuuspoliittista ajattelua.

Hänen mukaan itänaapurin täytyy saada jonkinlainen varmuus siitä, että vieras valta ei pääse käyttämään Suomen aluetta Venäjää tai Neuvostoliittoa vastaan. Hänen mielestään tämä varmuus kaatui YYA-sopimuksen mukana. Entinen pitkäaikainen diplomaatti Heikki Talvitie kirjoittaa Suomen Geopoliittisen seuran sivuilla kansainvälisestä tilanteesta. Niin ollen se ei voi välttyä Itämeren alueella Venäjän ja lännen välillä mahdollisesti puhkeavalta sotilaalliselta kriisiltä". Talvitien esille nostama Naton kanssa tehty isäntämaasopimus on aiheellisestikin joutunut puntaroitavaksi.

Sitä on verrattu jopa Natsi-Saksan kanssa tehtyyn kauttakulkusopimukseen. Turvallisuus- ja puolustuspolitiikan tutkija ja entinen ammattisotilas Pekka Visuri totesi isäntämaasopimuksesta seuraavasti: Syvempi keskustelu käytiin aikoinaan, kun Suomi lähti mukaan rauhankumppanuusohjelmaan Kirjailija ja kolumnisti Raimo Pesonen julkaisi hiljattain Suomen Nato-suhdetta käsittelevän kirjan. Näin hän näki sopimuksen toisesta perspektiivistä: Sitten jälkikäteen osoittautuu, että ne ovat muuttaneet hyvinkin paljon.

Miksi Suomi ei liittynyt Naton jäseneksi luvulla? Historioitsija Heikki Ylikangas spekuloi luvun puolivälissä sitä miksi EU-hun liittynyt Suomi ei samalla anonut jäsenyyttä puolustusliitto Natossa. Hänen mukaansa vasta historia tulee sen myöhemmin kertomaan. Tosiasiassa asia ratkaistiin juuri samoihin aikoihin kun Ylikangas spekuloi asiaa. Itse asiassa salaisuuden raotti Iltalehden toimittaja Olli Ainola. Aikaisemmin tapahtumien kulku on kerrottu silloisen Yhdysvaltojen apulaisulkoministeri Ronald Amuksen kirjassa Opening Nato's Door.

Kylmän sodan jälkeen oli suuri kysymys, miten hoidetaan Baltian maiden turvallisuus. Ensimmäinen ajatus lännen suurvalloissa oli, että se tehtävä kuuluu Suomelle. Ainola raportoi Asmuksen kirjasta Suomen vastauksen: Pohjoismaat eivät voi taata Baltian turvallisuutta. Suomen mielestä vain Yhdysvaltain sotilaallinen pelote riittää ennalta ehkäisemään Venäjän voimankäytön. Ainola jatkaa ja analysoi: Clinton taivutti Jeltsinin hyväksymään Naton laajenemisen Venäjän rajoille.

Clinton jyräsi nurin Jeltsinin, joka yritti saada Clintonilta salaisen kahdenkeskisen lupauksen siitä, että Nato ei laajene Neuvostoliitosta itsenäistyneisiin maihin eli Baltiaan. Clinton sanoi, etteivät he voi noin vain mennä kahteen pekkaan miestenhuoneeseen ja sopia salaisesti yhtään mitään, koska kaikki tulee joka tapauksessa julki.

Clinton piti pintansa ja teki selväksi, ettei Baltian maita jätetä ulos Natosta. Lopulta Jeltsin luovutti väittelyn ja tokaisi: Helsingin-kokouksessa Venäjä tosiasiassa joutui antamaan periksi sille, että Baltian maat liittyvät Natoon - kuten vuosia myöhemmin kävikin.

Tämä oli Suomelle iso helpotus. Jos Baltian-maita ei olisi huolittu Natoon, Suomi olisi saattanut joutua vastaamaan ainakin Viron puolustuksesta samalla kun Yhdysvallat olisi livennyt pois Pohjois-Euroopasta. Suomi teki taitavan väistöliikkeen. Suomi kieltäytyi jäsenyydestä välttyäkseen puolustamasta Viroa.

Samalla Suomi edesauttoi Baltian maiden liittymistä ja siten pakotti Yhdysvallat takaamaan Itämeren alueen turvallisuutta. Osaltaan Suomi hiukan helpotti myös Jeltsinin pahaa mieltä. Suomenlahden pohjoisrannikko pysyi toistaiseksi liittoutumattomana.

Meritie Pietariin ei olisi pelkkää Naton vettä. Kevään mittaan on ollut uutta, että tuolloinen pääministeri Lipponen ja vähän myöhempi komentaja amiraali Kaskeala ovat itse kertoneet tapahtumista. Ainolan Kaskealan haastattelussa kerrotaan mm: Naton itälaajennuksen arkkitehti, Yhdysvaltain apulaisulkoministeri Ronald Asmus kaavaili Tanskaan Natolle johtoesikuntaa, jossa Suomi ja Ruotsi olisivat ottamassa vastuuta Baltian puolustuksesta.

Britannian ulkoministeri Douglas Hurd ehdotti suoraan, että Suomi ja Ruotsi ottaisivat vastuun Baltian maista. Tanskan pääministeri Poul Nyrup Rasmussen esitteli hahmotelmaa Lipposelle sekä Ruotsin ja Norjan pääministereille Ahvenanmaalla huhtikuussa Lipponen torjui ajatuksen siinä samassa.

Asia ei jäänyt tähän. Lipponen tapasi Yhdysvaltain varaulkoministerin Strobe Talbottin Valkoisessa talossa kesäkuun alussa Ja minä torjuin sen across the board oikopäätä. Ei meillä ole mitään edellytyksiä tällaiseen. Viron ja Baltian puolustusvastuu on Lipposen mukaan "se perimmäinen kysymys", jos Suomi joskus harkitsisi liittymistä Natoon.

Onko meillä mitään edellytyksiä ottaa vastuuta muusta kuin omasta puolustuksesta, Lipponen kysyy. Natossa Suomen syliin saattaisi tulla vastuu Baltiasta. Ja kun näkee, mitä Ukrainan-kriisin ympärillä on tapahtunut, mitä Nato on tehnyt, niin ei se todellakaan vakuuta.

Lipponen sanoo olevansa presidentin ja eduskunnan ulkopoliittisen linjan kannalla. On sinänsä koomista että vuosien vaiheen jälkeen silloiset päätöksentekijät ovat kyllä esiin tuoneet uuttakin pohdintaa, mutta Ukrainan ja monen muun tapahtuman jälkeen on luultavaa että he itsekin hiljaa mielessään tajuavat olleensa sekä kaukonäköisiä että viisaita juuri silloin kun kumpaakin tarvittiin.

Se mitä Martti Ahtisaaren päässä on sen jälkeen tapahtunut ja miksi on taas eri asia. Miksi Suomi ja Ruotsi ovat sotilaallisesti liittoutumattomia? Pohjimmiltaan kyse olisi suurstrategian muuttamisesta, joka vaatii huolellista harkintaa. Pienet maat eivät usein muuta ulkopolitiikkansa perussuuntaviivoja.

Niille jatkuvuus on merkittävämpi asia kuin suurvalloille. Mikä tahansa muutos vaatisi myös sisäpoliittista yksimielisyyttä, jotta se nähtäisiin oikeutettuna sekä kotimaassa että ulkomailla. Viittaus Ruotsiin historiaan liittyy myös suoraan Suomeen. Kummankin geopoliittinen asema määriteltiin Napoleonin sotien aikana ja vahvistettiin Wienin kongressissa Sadan vuoden aikana suomalaiset valtasivat sivistysprojektina oman valtionsa ja julistivat sen itsenäiseksi joulukuussa Samalla muodostui uudelleen sekä Suomen että Pietarin turvallisuusongelma.

Kolmen sodan jälkeen Mannerheim ja Paasikivi ratkaisivat ongelman niin, ettei Suomi anna aluettaan Venäjän vihollisten käyttöön eikä siis ala itse Venäjän viholliseksi. Se on turvannut vakaan rauhan yli 60 vuotta, eikä kenelläkään ole argumenttia, miksi tätä vakautta pitäisi vaarantaa. Nato —arvion Suomi-Ruotsi osuus on mielenkiintoinen, mutta ei koko kuva. Tukholmassa ei liene ensimmäiseksi innostusta ajatuksesta, että yhteisen Nato —jäsenyyden kautta Ruotsi pääsisi jälleen sotilaallisesti maarajalle naapuriksi Venäjän kanssa.

Nato —arvion ajattelu muistuttaa nyt vuosia ja , jolloin länsivalloista löytyi pienempiä herroja usuttamaan Venäjää vastaan, mutta vastuullinen valtionjohto kaikissa suurvalloista varoitti Suomea käyttämästä hyväksi Venäjän heikkoutta. Riippumatta millainen hallinto Venäjällä on, mottiin joutuneena se ennemmin tai myöhemmin yrittäisi murtautua siitä ulos. Arvion mukaan paine voisi suuntautua erityisesti Baltian maihin, ja sitä ne eivät ole koskaan ymmärtäneet.

Liennytyksen edellytyksenä on kummankin osapuolen lännen ja idän huolen syvällinen ymmärtäminen ja alueen sotilas- ja talousmaantieteeseen perustuvan tasapainon rakentaminen alenevalla sotilaallisten voimien volyymien tasolla — niin että kumpikin osapuoli hyväksyy sen. Se merkitsee myös paluuta siihen myös Wienin kongressin ajasta alkaneeseen suurvaltojen perinteeseen, että pohjoinen kysymys voidaan sopia ja vakaus turvata omana kokonaisuutenaan vaikka muualla maapallolla olisikin ongelmia.

Kansalaisena on kaikki syy kannattaa presidentti Niinistön esittämää ajatusta arktisesta huippukokouksesta Suomen puheenjohtajavuotena. Kun asiat nyt Itämerellä kehittyvät kiihtyvällä vauhdilla, olisi merkittävää että sen valmistelu turvallisuuspolitiikan osalta voitaisi aloittaa välittömästi ja muodostaa näin foorumi pohjoisen Euroopan tilanteen hallitsemiseksi.

Humoristisesti kieli poskella voimme siis todeta että Ruotsin ja Suomen pysyttäytyminen Naton ulkopuolella on ratkaistu jo vuotta sitten Wienin kongressissa.

Yhdysvaltojen italialaisen järjestäytyneen rikollisuuden eräs tärkein tulonlähde oli ns. Siitä lähtien se on ollut lumoava päättymätön lähde tutkiville toimittajille ja tutkijoille.

Kirjallisuus siitä on valtavaa mutta pääosin hataraa. Onko tai oikeastaan oliko järjestäytynyt kuten italialainen Cosa Nostra rikollisuus varsinkin toisen maailmansodan jälkeen vaara Amerikan yhteiskunnalle? Soluttautuiko se suuressa määrin lailliseen liiketoimintaan?

Uhkasiko se taloudellisia ja poliittisia instituutiota? Amerikan Yhdysvaltojen osalta Cosa Nostraa voidaan nykyisin käsitellä jo lähes puolittain historiallisena ilmiönä onhan sen piirissä toimivien varsinaisten jäsenienkin määrä pudonnut alle kolmasosaan esim lukuun verrattuna. Mikä oli sen todellinen vaikutus USA: Se oli ensimmäinen yhtä tiettyä mafiaperhettä, sen rakennetta ja sen laitonta ja laillista liiketoimintaa käsitellyt tutkimus. Organisaatio johon kuului 75 jäsentä oli yksi niistä USA: Organisaatio operoi yhdessä USA: Koskaan aiemmin ei niin yksilöityjä tietoja ollut tutkijalla käytössään.

Anderson esitti tiedot lukijalle ja tarjosi selkeän ja loogisen analyysin mafiaperheen laittomasta uhkapeli- ja koronkiskontaliiketoiminnasta sekä lailliseen liiketoimintaan sijoittamisesta sekä näiden toimintojen välisestä yhteydestä. Hän selvitti miksi organisaatio tuli lailliseen liiketoimintaan ja miksi juuri tietynlaiseen liiketoimintaan.

Cosa Nostra, komissio ja hierarkia. Columbian yliopiston professori Daniel Bell julkaisi jo pian Kefauverin komitean tutkimusten jälkeen artikkelin, jossa hän kyseenalaisti esitetyn mallin maanlaajuisesta mafiasta jota koordinoi tietty komissio. Tunnettu on myös FBI: Edgar Hooveriin kohdistettu kritiikki siitä että nimenomaan hän vähätteli järjestäytynyttä rikollisuutta.

Hooverin passiivisuudesta taistella Cosa Nostraa vastaan on viritelty mitä merkillisempiä salaliittoteorioita. Vuonna mafiapäällikkö Joseph Barbara järjesti arviolta sadan yhdysvaltalaisen, kanadalaisen ja italialaisten mafioson tapaamisen Apalachin kaupungissa New Yorkissa. Mafiosojen kokous kuitenkin herätti yhdysvaltalaisten viranomaisten huomion ja mm.

Life-lehti teki siitä näyttävän reportaasin. Vuonna tuli sitten varsinainen pommi kun heroiinitoiminnasta pidätetty gangsteri Joseph Valachi tiettävästi ensimmäisenä?

Sen sijaan hän kiisti koskaan edes kuulleensa nimikettä mafia. Valachin asianajasta William G. Hundleystä tuli gangsterin suojelija. Hundley itse totesi myöhemmin: Valachin henkilöhistoria osoitti hänen olleen alemman tason jäsen Cosa Nostrassa jolla oli ollut vuosikymmenet ongelmia ansaita rahaa.

Hänen tiensä yhteistoimintaan viranomaisten kanssa johtui ajautumisesta huumeliiketoimintaan joka yleensä oli huonosti ansaitsevien Cosa Nostran jäsenten viimeisiä oljenkorsia. Monet merkit viittaavaat myös siihen että kuulustelijat syöttivät Valachille tietoja Cosa Nostrasta josta tällainen rivijäsen ei olisi millään voinut olla tietoinen.

Joka tapauksessa Valachin kuulustelut panivat pisteen epäilylle ettei mitään järjestäytynyttä rikollisuutta USA: Sen sijaan se millainen organisaatio Cosa Nostra luonteeltaan ja painoarvoltaan aivan oikeasti olisi jäi selvästi vähemmälle huomiolle. Myös ylimmällä tasolla olevan mafian komission asema ja 24 perheen suhde siihen jäi tutkimatta. Mutta hyvin laajalti alettiin omaksua käsite jonka mukaan juuri komissio kontrolloisi tiukasti kaikkia 24 perhettä.

Vähemmälle painoarvolle jäi Gordon Hawkinsin kaltaiset toisinajattelijat, jotka kyseenalaistivat eteenkin poliitikkojen ja virkamiesten näkemykset lähes täysin koko järjestynyttä rikollisuutta kaikkialla kontrolloivasta syndikaatista mafiaperheet ja komissio. Oikea kysymys ei siten ollut enää se oliko järjestäytynyttä rikollisuutta nimeltään Cosa Nostra olemassa vaan miten ja missä määrin rikollisuus USA: Miten muodollisia organisaatiot ovat ja miten ne tunnistavat jäsenet ja yhteistyökumppanit?

Miten organisaatiot ovat muuttuneet vuosien mittaan? DeCavalcante-pöytäkirjat toivat oikeusviranomaisille materiaalia peräti yli sivun verran. Ne olivat tiettävästi ensimmäiset autenttiset dokumentit amerikanitalialaisesta järjestäytyneestä rikollisuudesta.

FBI onnistui sijoittamaan neljä mikrofonia nauhoittamaan keskusteluja. Yksi niistä sijoitettiin New Jerseyn organisaation johtajan DeCavalcanten toimistoon. Keskustelut käytiin englanniksi ja italiaksi Sisilian murteella. Mafia-nimi ei esiinny keskusteluissa missään vaiheessa. Niinpä kun DeCavalcante sanoi: DeCavalcante vahvisti että oli olemassa komissio. Hänen mukaan perheiden johtajien pitäisi kokoontua kerran viidessä vuodessa ja valita keskuudestaan edustajat komissioon.

Kuten kussakin yrityksen johtokunnassa myös komissiossa oli muita vaikutusvaltaisempia jäseniä joita muut seuraavat. En joskus tajua miten ne oikein sitä johtaa. Helvetti hänelle tarkoitti Joe Bonannoa. Se oli kolmen miehen juttu, ymmärrätkö mitä tarkoitan? DeCavalcante-pöytäkirjoista ei täysin selviä mikä asema komissiolla oli. DeCavalcante näyttää ajatelleen että komissiolla on hyvin rajoittunut rooli tai toimivalta yli kaupungeissa toimiviin Cosa Nostan perheisiin ellei siellä ole erityisiä ongelmia perheen sisällä.

Esimerkiksi sellaisiin joissa johtaja ei kohtele jäseniään kuten pitäisi. Bonannon perheen tapauksessa oli se että silloinen perheen johtaja Joe Bonanno vehkeili jotakin komissioon kuuluneen perheen johtajaa vastaan tai näin eräät komission jäsenet asian tulkitsivat.

Jos perheiden johtajia verrataan itsenäisten maiden hallituksiin niin komissiota pitää verrata Yhdistyneisiin Kansakuntiin. Komissio kokoontuu vain käsittelemään perheiden välisiä keskinäisiä asioita eikä tunkeudu niiden sisälle. DeCavalcante-pöytäkirjojen ehkä sittenkin oleellisin osa liittyi itse perheiden sisäisiin asioihin.

Niistä paljastuu kuva joka lienee varsin tyypillinen luvun amerikkalaisessa mafiaperheestä mutta joka lähes aina jäi havaitsematta jopa tutkijoilta. Frank Cocchiaro on karkea tyyppi jota minun pitää seurata. Frank tekisi ryöstökeikkoja aseellisia ryöstöjä jos antaisin. Sammy, tiedätkö kuinka moni meidän ystävistämme ovat ryöstöhommissa? He eivät pysty elättämään itseään. Tiedätkö kuinka monta tyyppiä Chicagossa rypee? Tiedätkö kuinka monta meidän ystäväämme New Yorkissa rypee? Mitä he aikovat tehdä.

Puolet näistä ottaa huumeita. Nyt meillä on Cosa Nostran laki ettei noihin aineisiin kosketa. Niillä ei ole muuta tapaa hankkia elantoa joten mitä he aikovat tehdä? Joo me ollaan onnellisia että ei tarvinnut turvautua niihin. Meillä oli lailliset jutut kuten hevoset, uhkapeli ja kaikki muu. Tiedätkö kuinka monta raakkia otamme New Yorkin perheisiin … Kaverit tulevat minun luo ja pyytävät että ottaisin hommiin uhkapelitoimintaan ja he ovat meidän ystäviämme ja minä otan heitä koska en halua heidän nääntyvän nälkään.

Sammy, melko pian joudun sanomaan heille ei, sillä minun on katsottava omaakin etuani. Jos et voi auttaa heitä minä voin maksaa. Minun porukkani ei näänny nälkään.

Sinä et anna koska olet heidän pomo. Heität heille muutaman dollarin jos ne tarvitsee apua. Sinun pitää saada osuus kavereilta jotka tekevät sinulle töitä eikä olla niin hyväsydäminen. Minä en paljoa kunnioita Lou Larassoa joka oli Nickin Delmoren alaisuudessa.

Kenen alaisuudessa hän nyt on? Hän ei ole kenenkään muun kuin minun ja vastaa vain minulle. Tutkimuksellisista syistä Anderson joutui muuttamaan joitakin yksittäisiä asioita ja esittämään ne toisella tavalla. Tutkimuksessa julkaistu materiaalia jäsen- ja liitännäisjäsenmääristä oli kuitenkin lähestulkoon sama kuin se oikea perhe josta aineisto oli koottu. Anderson keskittyi hierarkiaan ja tulonmuodostukseen.

Vaikka tutkimus ulottui pitkälle luvulle ja siitä julkaistiin kirja vasta , on suurin osa tiedoista jäsenmäärä, ansiot ym itse asiassa vuosilta Perhettä johti johtaja boss jolla oli lähimmässä piirissä alipäällikkö underboss tai kuten usein ilmaistaan myös street boss. Mafiasanastossa usein ilmaista neuvonantaja consiglieri, counselor oli Bengearra-perheessä itse asiassa myös yksi kymmenestä kapteenista caporegimes, capo ja hänen roolinsa neuvonantaja oli vähäinen. Hierarkian alemmalla tasolla olivat kunkin kymmenen kapteenin alaisuudessa olevan sotilaat.

Alipäällikön asemaa on joskus organisaatiossa verrattu varapresidenttiin mutta varajohtaja lienee parempi. Hän ottaa komennon kun johtaja ei ole esim.

Neuvonantajan asema ei ollut kovin merkittävä Andersonin tutkimassa organisaatiossa. Hän oli kuten mainittua myös yksi kapteeneista. Hänen asemansa liittyi hallitsemisongelmaan. Benguerra-perheessä oli historiallisesti ollut kaksi etnistä fragmenttia: Myös yksi muu kapteeni oli kalabrialaiseen fragmenttiin kuuluva. Myös heidän sotilaissaan oli näitä kalabrialaisia. Antamalla vähemmistössä oleville merkittävän tai ainakin näkyvän aseman johtoryhmässä perheen johtaja halusi varmistaa yhtenäisyyden.

Perheeseen kuului kaikkiaan 75 jäsentä sekä tunnistettavasti 16 liittolaista heitä on ollut ehkä enemmän ja ikäjakauma kuvastaa sitä tilannetta missä USA: Peräti 23 jäsenistä oli yli vuotiaita ja 25 oli vuotta vanhoja.. Kaikkiaan mediaani-ikä jäsenillä ja liittolaisilla oli 58 vuotta.

Jäsenien osalta mediaani-ikä oli peräti 60 vuotta. Ikäjakauma kuvastaa miten tämäkin mafiaperhe oli kieltolain sukupolven tuote. Peräti neljä uusistakin jäsenistä joita tuli vuoden jälkeen oli jo liittyessään yli vuotiaita. Jäsenmäärä oli ollut jo pitkään laskussa ja tulisi jatkossakin laskemaan. Tutkimus paljasti että jokseenkin kaikki jäsenet toivoivat etteivät heidän poikansa lähtisi tälle elämänuralle. He olivat pikemminkin hyvin ylpeitä jälkeläisistään jos he valitsivat opiskelun ja muun uran.

Osa oli hyvin aktiivisia liittolaisia toisen hyvinkin löyhästi sidoksissa perheeseen. Anderson analysoi myös toista perhettä jossa tutkittiin 54 jäsenen ja hyvin läheisen liittolaisen ikärakennetta. Heistä vain yksi oli alle vuotias, kaksi oli vuotiaita, 12 oli vuotiaita, 11 oli vuotiaita, 15 vuotiaita, 10 iältään vuotiaita ja kaksi yli vuotiaita.

Tämä organisaatio oli iältään nuorempi kuin Benguerra. Mediaani-ikä liittolaisineen oli kuitenkin 55 vuotta. Vastoin yleistä luuloa hyvin monet USA: Myös Benguerra-organisaatio kontrolloi lopulta vain tiettyä osaa kaupungistaan.

Alueella jolla sillä ei ollut toiminnallista haastajaa asui yhteensä ihmistä Ainakaan viimeisen 10 vuoden ajalta mitään pyrkimyksiä vallata toisten alueita ei ollut vaan kolme organisaatiota toimivat omilla alueillaan täysin itsenäisesti mutta tekivät tietyissä tapauksissa hyvinkin paljon yhteistyötä. Alueella ei oltu käyty pitkään aikaan mitään veristä valtataistelua. Benguerra-perheen laittoman liiketoiminnan ydin oli uhkapeli, etupäässä ns.

Numbers oli Yhdysvalloissa erittäin suosittu peli jo luvun alussa eteenkin pienituloisten keskuudessa, sillä sitä voitiin pelata hyvinkin pienillä panoksilla, sitä voitiin pelata velaksi ja siihen saattoi osallistua myös alaikäiset. Numeropelissä veikattiin numerosarjan kolmea viimeistä numeroa. Mahdollisuus voittaa oli luonnollisesti 1: Yleensä vedonlyöntitoimistot maksoivat oikein veikanneilla korkeintaan kertaisen voittosumman mutta tietyistä numeroista joita veikattiin erityisen paljon esim , päivämäärä, jne oli voittokerron pienempi, esim Useimmiten palautettiin takaisin voittajille selvästi pienempi osuus, esim.

Vedonlyönnin otti vastaan ns. Voisi siis luulla että vedonlyöntitoimistoille toimita olisi ollut riskitöntä. Mutta näin ei ollut. Monet vedonlyöjät toimivat pienellä pääomalla. Usein kävi niin että jos vetoa yksittäisessä toimistossa oli lyöty sen verran isommalla summalla että voittotapauksessa pienellä toimistolla ei ollut rahaa maksaa voitosta tarvitsivat ne rahoitusta tai ajautuivat vararikkoon. Ja sitä saatiin silloin laittoman toiminnan takia vain laitonta kautta.

Useimmiten suurta maksua vastaan pienet vedonlyöntitoimistot vakuuttivat liiketoimintaa ja käyttivät ns. Numeropeli vaati paljon työvoimaa, Anderson arvio Benguerran hallitsemalla alueella mukana toiminnassa olleen jopa tuhat henkeä.

Benguerra-perheen dominoimalla alueella oli vedonlyöntitoimistoja joita oli hyvin pieniä, pieniä ja suurempia sekä myös ns. Eräät vedonlyöntitoimistot olivat perheen omistamia, samoin lay-off toimistot. Layoff-toimistot takasivat maksua vastaan myös muiden alueiden kuin Benguerra-perheen hallitseman vedonlyöntitoimistojen toimintoja.

Mitää pelaajien pettämiseen viittaavaa ei havaittu. Pelin organisaatio piti huolen siitä että oikein veikanneet saivat rahansa. Laittomaan vedonlyöntiin liittyi oleellisesti myös koronkiskonta. Kun Annelise Anderson tutki Benguerra perheen osalta number-pelin tuottoja päätyi hän seuraaviin tuloksiin arvioidessaan perheen kontrolloiman alueen noin 4.

Laittomien kortti- ja rulettipelien tuotot olivat niiden volyymien ja lyhyen keston vuoksi melko pienet. Kun julkisuudessa usein puhutaan laittoman uhkapelin tuotoista, on syytä tehdä ero liikevaihdon ja puhtaan tuoton välillä.

Numeropeli oli ollut järjestäytyneen amerikkalaisen rikollisuuden eräs tärkeimmistä tulolähteistä kieltolain jälkeen mutta esim. Anderson arvioi sen tulevaisuuden varsin heikoksi. Teknologinen kehitys muutti myös uhkapeliliiketoimintaa. Lailliset arpapelit alkoivat osassa maata jo vuonna Mutta monet pitivät yhä laitonta numeropeliä parempana monestakin syystä voitiin pelata lainarahalla, parempi voitto-osuus, ei ikärajoitetta.

Numeropeli oli sidoksissa kaupunkien sosiaaliseen rakenteeseen. Mitä keskiluokkaisemmaksi kaupunki ja myös sen italialainen väestö kehittyi, sitä vähämerkityksellisemmäksi numeropeli tuli. Benguerra-perhekin sijoitti kasvavassa määrin oman kaupunkinsa ulkopuolella tapahtuvaan uhkapeliin kuten Las Vegasiin, Karibialle, Floridaan sekä suunnitteli sijoittavansa lähitulevaisuudessa oman kaupunkinsa lähelle avattavaan suuren lailliseen kansalliseen uhkapelikeskukseen. Benguerra-perhe sijoitti laittomasta uhkapelistä saamiaan tuloja lailliseen liiketoimintaan ja käytti jossain määrin korruptiota ja uhkailuja enemmän tai vähemmän onnistuneesti tietyillä talouselämän sektorilla.

Sillä oli jalansijaa vain muutamissa sille tärkeäksi katsomissaan paikallisen ammattiliiton toiminnassa. Perheen jäsenet tai liittolaiset omistivat seuraavia liikkeitä: Antavat verosuojan ja niissä voidaan harjoittaa myös laitonta toimintaa. Sisältää 9 kasinoa ja niiden 3 matkatoimistoa.

Liittyy myös pelaajille myönnettyihin lainoihin ja koronkiskontaan. Kaikkiaan laillisessa liiketoiminnassa myyntiautomaatit näyttelivät merkittävää osaa. Itse yritysten liiketoiminnan volyymit joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta varsin pieniä.

Perhe kontrolloi esimerkiksi ravintola-alalla vain jonkin verran ammattijärjestöjä alueella mutta oli poliittisena vastapalveluna saanut joitakin jäseniään liittoon töihin suojatyöpaikka. Juuri liittojen palkkalistoille pääseminen oli monelle organisaation jäsenelle ja liittolaiselle hyvin tärkeä tulonlähde, monelle itse asiassa ainoa tapa turvata elanto. Eräs merkittävimmistä perheen laillisista yrityksistä oli elintarvikealan yritys, jolla oli sekä kuljetus-, prosessointi- että jakelutoimintaa.

Yritys oli joitakin kertoja joutunut viranomaisten tarkasteluun elintarvikehygieniakysymyksessä joskin se oli myös sen kilpailevien yritysten eräs ongelma. Yritystä oli epäilty myös hinnoitteluepäselvyyksistä.

Toinen merkittävä jäsenten omistaja yritys oli rahtialalla. Sen nettovarallisuudeksi kalustoineen arvioitiin miljoonaa dollaria Rakennusalan yrityksiä jäsenillä oli 6 joista 4 kotikaupungin sisäpuolella.

Niistä yhdellä suurella oli noin 00 dollarin rakennusprojektit tutkimusajankohtana mutta pääasiassa yritykset ovat aika pieniä. Syy miksi Benguerra perhe oli mukana laillisessa liiketoiminnassa saattaa johtua seuraavista motiiveista: Perheen jäsenet ja liittolaiset sijoittivat liiketoimintaan, jossa maksut suorittiin käteisellä.

Tämä teki viranomaisille vaikeammaksi selvittää tulojen laillisuus. Siksi baarit, ravintolat, myyntiautomaatit ym. Baareissa ja kahviloissa voitiin harjoittaa myös laitonta liiketoimintaa numeropeli, korttipelit, noppapelit ja myyntiautomaateilla voitiin kiertää mm. Veronkierrolla tai varastetun tavaran myynnillä saadut ansiot näyttivät kuitenkin olleen vähäiset. Näitä suurelta osin varsin pieniä liikkeitä käytettiin sittenkin enemmän veroturvan takia.

Sijoitus kasinotoimintaan mahdollisti taas koronkiskonnan volyymien kasvattamisen. Anderson jakoi tulojen perusteella Benguerra-perheen jäsenet seuraaviin luokkiin tulot vuodelta Jos lukemia haluaa verrata vuoteen ja eurovaluuttaan voi kertoimena käyttää 5. Andersonin tutkimus tästä yhdestä 75 jäsenen Cosa Nostra-perheestä ja sen arvioiduista tuloista ei tue näkemystä joka on hyvin yleinen populaarikulttuurissa.

Ja tuo vääristyneessä kuvassa gangsterit rypevät rahoissa vrt. Andersonin keräämän aineiston mukaan: Suurimmat keskitulot olivat vuotiailla johtotehtävissä , sen sijaan nuoremmilla jäsenillä tulot olivat keskimäärin vain 16 dollaria. Esimerkiksi numeropelissä mukana kirjuritehtävissä olleet ihmiset ansaitsivat arviolta dollaria viikossa 6 dollaria vuodessa.

Viidesosa Benguerra-perheen jäsenistä jäi noin matalalle tulotasolle. Andersonin tutkimukset ovat uskottavia joskin tietysti lukemiin on syytä suhtautua aina varauksella. Toisaalta mitkään muutkaan merkit eivät viittaa siihen että sen paremmin hänen tutkima järjestäytyneen rikollisuuden organisaatio kuin muutkaan vastaavat eivät ole jäsenilleen suinkaan mitään valtavia tulonlähteitä.

Rikollisesta toiminnasta saatavat tulot olivat yllättävän pieniä. Benguerran tapauksessa uhkapeli nykyrahassa mitattuna toi korkeintaan 2 miljoonan euron tulot ja koronkiskonnasta saadut tulot huolimatta hirveistä maksuista esim.

Koko organisaation nettotulot kaikkien jäsenten saamat jäivät miljoonaan euroon. Summa voi kasvaa suuremmaksi jos mukaan otetaan liitännäisjäsenet, sukulaiset, ystävät ym. Numeropeliin tarvittiin helposti jopa tuhat henkilöä keräämään maksuja ja suorittamaan laskutoimituksia. Koko numeropelistä saatu tuotto on joka tapauksessa jäänyt vain muutamaan miljoonaan dollariin vuonna rikollisorganisaation toiminta-alueella.

Tämän 75 jäsenen rikollisperheen mediaanitulo vuoden eurovaluutalla mitattuna olisi siten ollut jäsentä kohden. Noin viidesosa organisaation jäsenistä ansaitsi korkeintaan saman kuin mikä oli saman kaupungin väestön mediaanitulo ja mukana heillä oli laittomia tuloja joista eläkettä ei kerry. Jos aika kohtuulliseksi ja joiltakin osin yllättävän vaatimattomaksi paljastunut järjestäytyneen rikollisorganisaation tulonmuodostus murtaa myyttejä myös väkivallan määrä tai oikeastaan väkivallan määrän vähäisyys Benguerra-perheen toiminnassa ainakin luvulla ja luvun alussa yllättää myös.

Noin 10 vuoden ajalta ei tiedetty yhtään jäsenen murhaa joskin kaksi jäsenistä oli kadonnut. Uhkapeliin liittyvä koronkiskonta oli useimmiten vähän väkivaltaa sisältänyttä joskin Anderson arvioi että eräät ihmiset eivät halunneet kertoa kaikkea. Vain yhdessä tapauksessa koko luvulla tiedetään käytetyn väkivaltaa koronkiskontatapauksessa. Pelkästään jo järjestön maine riitti. Jos kyseessä oli maksuvaikeuksiin joutunut yrittäjä, ratkaistiin ongelma mieluummin omaisuuden haltuunotolla kuin tarpeettomalla väkivallan käytöllä.

Huumekauppaan ja ryöstöihin suhtautuminen organisaation johdolla oli kielteinen. Muutaman yksittäisen jäsenen ja liittolaisen tiedettiin käyneen epäsäännöllisesti kauppaa huumeilla mutta sen he olivat tehneet omin luvin. Tutkimus vahvisti sen että perhe maksoi lahjuksia säännöllisesti poliiseille jotta poliisilaitos ummistaisi silmänsä laittomalta uhkapeliltä. Maksettuja summia oli vaikea arvioida suppean materiaalin puitteissa mutta esim.

Yksi perheen jäsen oli kerännyt summat numeropelejä pyörittäneiltä yrityksiltä. Tiettävästi rahaa olisi kerätty poliisille maksettavaksi myös muiden kaupungissa toimineiden rikollisorganisaatioiden peliyrityksiltä. Organisaatiota kaikkiaan pitäisi kuvata yhden yrityksen sijasta pikemmin monen yrityksen järjestelmäksi tavoitteena eräänlainen kartelli.

Jäsenillä oli suhteellinen toimintavapaus. Valitettavasti valtamedia rakasti enemmän myyttejä, paisutteli ja teki mafiasta USA: Cosa Nostra oli jo demografisen ja yhteiskunnallisen muutoksen myötä selvästi marginalisoitumassa Yhdysvalloilla.

Se oli jäänne kieltolain vuosista, luvun suuresta lamasta sekä ammattiliittojen nousun aikakaudesta ammattiliittojen jäsenmäärä lähti jyrkkään laskuun jo vuonna Benguerra-perhe toimi laittoman liiketoiminnan alalla — pääasiassa numeropelissä - joka oli väistymässä.

Väistämättömän lopun alla pitkään jatkunut vakaus, järjestön jäsenmäärän supistuminen ikärakenteen ja ansaitsemisongelmien takia, toiminnan asteittainen hiipuminen ja toimintaympäristön muutos johti lopulta rauhallisen pitkän kauden päättymiseen hyvin brutaalilla tavalla heti luvun alussa.

Tässä suhteessa eräiden jäsenten ja liitännäisjäsenten siirtyminen vaaralliseen, väkivaltaa ja epävakautta sekä pitkiä vankilatuomioita tuoneeseen huumeliiketoimintaan omin luvin oli suurelta osin reaktio ympäristön muutokseen.

Osa jäsenistä ansaitsi perinteisessä uhkapelitoiminnassa kertakaikkisesti liian vähän. Cosa Nostra ei todellisuudessa edes ja luvulla ottanut huumeliiketoiminnassa liikkuvasta rahasta kuin hyvin pienen osan. Ne jäsenet ja johtajat jotka ansaitsivat riittävästi perinteisillä laittomilla markkinoilla pyrkivät suurimmalta osalta pysymään huumekaupasta erossa. Bonannon organisaatio sisilialaisine yhteyksineen oli ainoita merkittäviä poikkeuksia. Cosa Nostra ei missään tapauksessa kontrolloinut huumekauppaa missään USA: Huumekaupasta saatuja tuloja on julkisuudessa yleensäkin liioiteltu.

Sitä kaupanneiden tulotaso on myöhemminkin jakautunut hyvin epätasaisesti. Katukaupustelijat tienaavat yllättävän vähän. Hyvin harvat tienaavat joko melko paljon tai erittäin paljon. Vaikka hän ei myöhemmin kertonut tutkimuksen esimerkkitapausta niin todellisuudessa monet merkit viittaavat siihen että hänen tutkimansa organisaatio oli Philadelphiassa toiminut Angelo Brunon perhe. Tätä organisaatiota pidettiin aika lähellä Cosa Nostran keskivertotapauksena. Pienempi kuin New Yorkin ja Chicagon organisaatiot muutta suurempi kuin useimmat muut Calabrailaisen rikollisjärjestö 'Ndranghetan gangsteri Simone Pepe oik.

Italian järjestäytyneestä rikollisuudesta, erityisesti Sisilian mafiasta on kirjoitettu vuosikymmenten mittaan paljon. John Dickien Cosa Nostra — Sisilian mafian historia oli ensimmäinen jollain muulla kuin italian kielellä kirjoitettu esitys Sisilian mafian historiasta. Dickien tutkima Sisilian mafia, joka tunnetaan nimellä Cosa Nostra meidän asiamme , on Italian neljästä mafiajärjestöstä tunnetuin.

Hänen käsityksensä Cosa Nostrasta on karu: Dickie piirtää mafiosoista perin erilaisen kuvan kuin Francis Ford Coppolan Kummisetä-elokuvat tai David Chasen luoma tv-sarja Sopranos.

Se on tänään aivan sama kuin syntyhetkestään lähtien: Dickien mukaan mafiosot ovat säälimättömiä rikollisia, jotka murhaavat kaikki liiketoimiaan häiritsevät. Cosa Nostran alkuperä on sitrushedelmissä. Sitrushedelmistä tuli luvulla Sisilialle tärkeä vientituote. Tähän oli kaksi perussyytä: Britannian laivastossa miehistölle syötettiin sitruunoita keripukin hoitamiseksi, ja Earl Grey -teen maustamiseen käytettiin toista sitrushedelmää, bergamottia. Sitrushedelmät kukoistivat etenkin Sisilian länsirannikolla Palermon ympärillä, ja sen sitruunalehdot olivat koko Euroopan tuottoisimpia viljelysmaita.

Sitrusviljelmien tuotto oli suuri, mutta myös riskit olivat suuret — sitruunapuut vahingoittuvat helposti kuivuuden tai ilkivallan seurauksena. Sitrustuotannon herkkyyden ja suuren tuoton yhdistelmä loi otollisen maaperän suojelurahojen kiristämiseen, josta mafia sai syntynsä. John Dickie tyrmäsi joskus esitetyn ajatuksen, jonka mukaan mafia olisi syntynyt köyhyydestä.

Toinen syy mafian kehittymiseen Sisiliassa oli valtion heikkous. Italia oli muutenkin pirstoutunut erilaisiin alueisiin, mutta Sisiliassa keskusvallan ote oli olematon. Valtio ei kyennyt monopolisoimaan väkivallan käyttöä, vaan väkivalta "demokratisoitui": Virallisten valtarakenteiden puuttuessa Italian hallitukset alkoivat tehdä yhteistyötä mafian tukemien poliitikkojen kanssa, ja "mafiosot alkoivat vähitellen kuulua uuteen poliittiseen normaalitilaan", kuten Dickie kirjoittaa.

Varsinkin Italiaa pitkään hallinnut kristillisdemokraattinen puolue tukeutui mafian poliitikkoihin. Yhdysvallat puolestaan tarvitsi mafian apua valloittaessaan toisen maailmansodan loppupuolella Sisilian.

Yhdysvallat syrjäytti fasistiset kunnanjohtajat ja korvasi heidät paremman puutteessa mafiosoilla. Toisen maailmansodan jälkeen mafia alkoi soluttautua yhä enemmän lailliseen yritysmaailmaan. Italian hallitus julkisti valtavan investointiohjelman eteläisen Italian kehittymättömän talouselämän elvyttämiseksi.

Etelään virranneet rahat lujittivat entisestään poliitikkojen ja mafiosojen suhteita, ja mafia hääräsi mukana jokaisessa kehityshankkeessa. Nyttemmin mafia on rikastunut moninaisilla EU-hankkeilla, joilla Sisilian infrastruktuuria on yritetty laittaa kuntoon. Italian järjestäytyneen rikollisuuden taloudellista vaikutusta tutkinut Francesco Calderoni on todennut: Italian Mafian ansaitsemat tulot ovat silmiinpistävä esimerkki tästä ongelmasta.

Hänen mukaansa myyttisten numeroiden alkuperä on sukua ns. Peter Reuter väitti ettei ilmiötä ole oikeastaan juuri torjuttavissa ja arveli sen yleistyvän jatkossa entisestään. Kuten järjestäytyneen rikollisuuden osalta on todettavissa Reuterin synkkä arvio ei toteutunut.

Järjestäytyneen rikollisuuden olemusta, todellista merkitystä ja kehityssuuntaa on voitu tutkimuksellista selvittää huomattavan hyvin. Sen sijaan on edelleen totta että myyttiset numerot jatkavat elämäänsä tutkimusmaailman ulkopuolella. Osittain tähän on vaikuttanut se että mafian vaikutusvaltaa on ajoittain myös aliarvioitu. Tunnetuin esimerkki oli USA: Mafian merkitystä heidän mielestään paisuteltiin eli tähän syntiin langenneet saivat salaliittoteorioiden kannattajien leiman otsaansa.

Viihdeteollisuus ja mafiamyytin synty. Erityisesti amerikkalaisen viihdeteollisuuden omituinen rakkaussuhde Mafiaan La Cosa Nostra ilmiönä ja sen hyödyntäminen liiketaloudellisesti on kiinnostava ilmiö. Miten voi olla mahdollista että jo kerta toisensa jälkeen loppuun kalutuksi luuksi luullun La Cosa Nostran ympärillä pyörii vielä luvulla merkittävä viihdeteollisuushaara paitsi kirjoineen ja elokuvineen myös tietokonepeleineen?

Todellisuudessa kriittinen tutkimus, olemassa olevat tosiasiat josta eteenkin luvulta lähtien saatiin yhä selvempää todistetta järjestäytyneen rikollisuuden sisältä ilmiantajat, vasikat romuttivat ns. Järjestäytynyt rikollisuus koostui rikollisista ihmisistä joiden älyn ja moraalin taso ei päätä huimannut.

Jopa rikosten operatiivinen nerokkuus ei ollut erityisten häikäisevää luokkaa. Kuten muut rikolliset he toistivat kerran opittua metodia tehden rikosten selvittämisen helpommaksi. Hän on oikeudenmukainen joskin kova. Mafiapomosta luotiin myös hahmo joka synnytti suuren yleisön keskuuteen uskomuksen jonka mukaan tällainen mies kontrolloi missä tahansa USA: Kummisetä oli monessakin suhteessa myös tragikoominen.

Myös järjestäytyneen rikollisuuden sisällä alettiin uskoa tuohon myyttiin. Elokuvan jälkeen alettiin jopa suudella rikollispomon sormusta ja elehtiä roolihahmojen mukaan. He olivat karkeita matalan koulutuksen ja sivistyksen ja matalan älyn? Äärimmäisen harvoin rikollisuus vetää puoleensa älykkäitä ja sivistyneitä ihmisiä. Heidän organisointikykyään ei pidä aliarvioida muttei myöskään liioitella.

He elävät hyvin heikkojen ihmisten kohtalokkaista heikkouksista. Sisilian mafian historia viittaa myös yhteiskunnallisesti hyvin taantumukselliseen mielenmaisemaan. Tässä suhteessa he eivät eroa kovinkaan paljon esim.

Paradoksaalisesti Puzzon romaanin julkaisemisen aikoihin vahvistettiin USA: Tämä säädös muutti merkittävästi tilannetta eteenkin USA: Noin 20 vuotta myöhemmin jopa rikollisjärjestöjen ylimpään johtoon kuuluneet siirtyivät ilmiantajiksi kun heille luvattiin huomattavasti muita lievemmät tuomiot oikeusprosesseissa.

Jos omerta sekä muut kunniakäsitykset on jopa viihdeteollisuuden mafiaa käsittelevissä teoksissa nyttemmin romutettu tässä mm. Viime vuosikymmenten aikana mafian itsensä sisältä tulleet ilmiantajat ja empiiriset havainnot ovat alkaneet kyseenalaistaa sitä glamouria joka liittyy järjestäytyneen rikollisuuden ansioihin. Hänen tunnetuimpiin operaatioihin kuului New Yorkin ja sen lähialueen polttoaineverojen ryöstäminen käyttämällä hyväksi konkurssiin ajettavia haamuyrityksiä.

Franzesen organisaatio Colombon mafiaperhe yhdessä venäläisten gangsterien kanssa varasti varsin uskottavasti useita satoja miljoonia dollareita polttoaineveroja luvulla. Tämä riitti tuomaan Franzeselle tittelin eniten mafialle tienanneena gangsterina sitten Al Caponen. Franzese itse on kuitenkin todennut ylivoimaisen enemmistön mafian jäsenistä olevan varsin huonoja ansaitsemaan järjestölle rahaa. Tätä näkemystä vahvistaa havainnot siitä miten joitakin harvoja hierarkian ylätasolle päässeitä lukuunottamatta mafian jäsenet eivät ole erityisen varakkaita.

Tämä johtuu pääosin siitä että median luomasta sädelkehästä huolimatta järjestäytynyt rikollisuus ei vedä puoleensa erityisen teräviä aivoja ja koulutettua osaavaa väestöä. Mafian saamat tulot luultua huomattavasti pienemmät? Globaalia maailma jossa pääoma, raha, tuotteet ja ihmiset liikkuvat nykyisin huomattavan nopeasti asettaa merkittäviä haasteita tutkijoille jotka pyrkivät selvittämään järjestäytyneen rikollisuuden kautta saadut tulot.

Rahaa pestään täysin laillisissa yrityksissä sekä pankeissa ja rikollisjärjestöt pyrkivät tietoisesti käyttämään olemassa olevia porsaanreikiä sekä verovapaita vyöhykkeitä hyväksi. Lisäksi on tehtävä ero rikollisesta toimista saatujen tulojen ja laillisen toiminnan rahanpesun kautta saatujen tulojen välillä.

Jälleen kerran juuri tavaton vaikeus selvittää globaaleilla markkinoilla suoritettujen rikollisten operaatioiden rahallista arvoa johtaa vääjäämättömästi siihen että eri organisaatioiden ja tutkijoiden omat intressit tai pelkkä spekulaatio vetävät arvioita ylöspäin.

Tällaisilla hatusta temmatuilla luvuilla on kielteisiä seurauksia. Ne lisäävät tiettyjä stereotypioita väestön keskuudessa, lisäävät muukalaisvastaisuutta sekä rikollisuuden pelkoa sekä vääristävät käsityksiä siitä mitä todelliset maailmanlaajuiset ongelmat ovat. Ne myös vaikeuttavat varsinaista poliisitutkimuksia kun jo ongelman laajuus rikollisuuden rahallinen volyymi pienempi kuin se todellisuudessa onkaan on alun perin arvioitu väärin.

Pitemmällä aikavälillä ratkaisu voisi olla näiden eri arvioiden integroimista yhteen poliisitutkimusten kanssa. Ehtona tälle on oltava kuitenkin se että tutkimusten tason on parannuttava ja tutkimusten pohjana käytettyjen materiaalien on oltava läpinäkyviä.

Tutkimuksia on kyettävä vertaamaan olemassa oleviin muihin faktatietoihin esim. Väitteet Italian rikollisjärjestöjen tuloista. Se millä perusteella tällainen arvio esitetään jää usein toimittajilta kysymättä. Tosiasiaksi jää että tällaiset huimat arviot ovat useimmiten suurelta osin täysiä arvauksia. Niissä käytetään tutkimuksia joissa lähdemateriaali ja käytetyt metodit ovat kriittisten tutkijoiden mukaan kyseenalaisia.

Hyvin laajalti mediassa on käytetty viime vuosina arviota jonka on esittänyt Italian Keskuspankki. Sen mukaan rikollisjärjestöt kuten Camorra, Cosa Nostra, 'Ndrangheta, Sacra Corona ja muut saavat vuosittain miljardin euron tulot rikollisesta toiminnastaan.

Toinen laajalti siteerattu arvio on miljardia euroa. Sen on esittänyt valtiosta riippumaton SOS Impresa, valtiosta riippumattomien yrittäjien järjestö. Italian Keskuspankin tutkimus perustui rahaliikenteen seurantaan vertaamalla nostoja nykyisiltä pankkitileiltä ei-käteisellä tehtyihin maksuihin. Tällainen tutkimusmetodi itsessään muodostaa huomattavan riskin virheellisyyksille. SOS Impresan tutkimuksessa käytetty lähdemateriaali jäi vieläkin mystisemmäksi.

Tutkimuksen ällistyttävin väite oli Italian järjestäytyneen rikollisuuden huumekaupasta saamat tulot, peräti 65 miljardia euroa vuodessa. Se ylitti jopa koko Euroopan arvioidun kokaiinikaupan arvon ja oli huomattavasti suurempi kuin Italiassa aiemmin tehdyt huumekaupan arvoa koskevien tutkimusten tulokset yleensä miljardia euroa. Vaikka näiden tutkimusten tekijät ovat kyseenalaistaneet että kiistanalaisilla luvuilla olisi merkitystä Italian politiikkaan ei huimaavat lukemat ole jääneet ilman seurausta.

Monet poliitikot ovat vaatineet että maan talouden epätasapaino korjataan takavarikoimalla rikollisjärjestöjen omaisuus. Pohjoisten poliitikkojen vaatimukset erottaa Etelä-Italia Italiasta saavat ilman muuta tuulta siipien alle. Italian mafian talouden painoarvo luultua vähäisempi. Muutamia vuosia sitten julkaistiin pitkään odotettu Italian sisäministeriön alaisen Transcrime-organisaation tutkimus Italian järjestäytyneen rikollisuuden tuloista, tulonlähteiden jakaumasta sekä alueellisesta jakaumasta.

Aiemmista tutkimuksista poiketen se käsitteli eri rikollistoimia ja niiden markkinoita sekä tutki niitä niille sopivin metodein. Tutkimukset käsittivät eri rikostoiminnoista tietoja tuloista vuosien väliltä. Keskimäärin tulokset kertovat siis ajalta jolloin Euroopan viimeisin suuri finanssikriisi oli alkamassa tai jo alkanut.

Tutkimus päätyi seuraaviin tuloksiin järjestäytyneet rikollisuuden vuotuisista tuloista keskimäärin jakautuen seuraavasti: Kaikkiaan Italian järjestäytyneen rikollisuuden vuotuisiksi tuloiksi laskettiin keskimäärin Jopa maksimiarvoa 13 miljardia euroa käyttämällä tulos oli alle kymmenesosa niistä väitteistä joita Italian Pankin ja SOS Impresan tutkimukset olivat esittäneet. Lisäksi tutkijat päätyivät arvioon jonka mukaan maan järjestäytyneen rikollisuuden laittomien toimien tuotto oli noin Saadut lukemat eivät välttänmättä ole aivan koko totuus saaduista tuloista.

Todennäköisesti näiden osuus koko toiminnasta saaduista tuloista on kohtuullisen pieni verrattuna esim. On myös huomoitava ettei rikollisjärjestöt pysty läheskään kaikkia saamiaan tuloja hyödyntämään.

Vastoin yleistä luuloa huumekauppa ei ole siis alkuunkaan Italian organisoidun rikollisuuden suurin tulonlähde. Itse asiassa koronkiskonta ja kiristys yhdessä ovat sitä jopa yli kuusi kertaa tärkeämpiä tulonlähteitä. Tutkimus viittaisi siihen että järjestäytynyt rikollisuus tuottaa "vain" noin euroa vuodessa jokaista järjestöjen jäsentä kohden.

Koska varsinaisten jäsenien lisäksi toiminnassa on monin verroin ns. Tämä selittää ristiiriidan myytin  rikollisten väitetty varakkuus ja arkipäivän todellisuuden vaatimaton elintaso välillä. Järjestäytynyt rikollisuus ei vaurastuta kuin hyvin harvoja toiminnassa mukana olleita, edes lyhyellä aikavälillä. Transcrimen tutkimus romutti paitsi myytin Italian järjestäytyneen rikollisuuden miljardin euron vuotuisista tuloista myös uskomuksen että Sisilian mafia, Cosa Nostra olisi suurin tulonkerääjä.

Transcrimen mukaan suurimmat tulot keräsivät nimittäin Campanian maakunnan Napolin alue Camorra-järjestö sekä lähes yhtä suuren calabrialainen 'Ndrangheta. On syytä olettaa että tällä vuosikymmenellä 'Ndrangheta olisi noussut jo Italian ja samalla koko läntisen maailman suurimmaksi rikollisorganisaatioksi tulonmuodostuksella mitattuna.

Trascrimen tutkimus käsitti lisäksi vain Italiassa mafioiden keräämät tulot, eivät esim. Saksassa, muualla Euroopassa, Kanadassa ja Australiassa. Huomattavaa ja ehkä Italian kannalta huolestuttavaa tutkimustuloksissa oli se ettei järjestäytynyt rikollisuus enää ole vain Etelä-Italiaa käsittävä ongelma. Erittäin tiiviiden perhe- ja sukulaisverkostojen 'Ndrangheta on ollut aktiivisin vaikutusvaltansa kasvattaja.

Camorra keräsi tuloja kaksi kertaa enemmän kotimaakunnastaan Campaniasta kuin Cosa Nostra Sisiliasta. Eri rikollisjärjestöistä juuri 'Ndrangheta on ehkä nopeimmin globalisoitunut. Sen organisaatiossa on verkostoitumispiirteitä samalla tavoin kuin esim. Se on vähemmän vertikaalisesti hierarkinen kuin vaikkapa Sisilian Cosa Nostra. Viranomaisten järjestäytyneen rikollisuuden vastaisen toiminnan huomattava parantuminen viime vuosikymmeninä, lainsäädäntö sekä yhteiskuntarakenteen muutos ovat vaikuttaneet siihen että eteenkin Cosa Nostran tapaiset hierarkiset järjestelmät ovat huomattavan alttiita hajoamaan kun järjestöjen johtohenkilöt saavat hyvin pitkiä vankilatuomioita.

Järjestelmä joka aiemmin suojasi parhaiten juuri johtotason toimijoita on viime vuosikymmeninä tehnyt juuri johtajat viranomaisten tutkimusten päämaalitauluiksi. Johtajille tuomiot ovat myös muita ankarampia.

Tämän seurauksena motivaatio päästä jonkin rikollisorganisaation jäseniksi ja varsinkin johtoon on laskenut. Monille konnille jotka pystyvät tekemään rahaa laittomasti on edullisempaa pysytellä erossa järjestön ytimestä ja ja olla vain hyvin löyhästi siihen sidoksissa maksalla "suojelurahaa". Näkyvä asema takaa joutumisen viranomaisten erityisen huomion kohteeksi.

Jäsenyys ja johtajuus ei takaa ollenkaan koskemattomuutta vaan kuten tunnettua hierarkiassa kohonnut gangsteri on usein kilpailutilanteessa suuremmassa vaarassa joutua muiden rikollisten eliminoimaksi. Transparentti tutkimusmetodi sekä tutkijoiden ammattitaidon ja tiedon lisääntyminen auttavat poliittisia päätöksentekijöitä suuntaamaan järjestäytyneen rikollisuuden vastaisia toimintoja oikeaan suuntaan.

Näin on syytä olettaa. Suurelle yleisölle paremmin välittyvä realistinen ja lohdullinen tieto siitä että järjestäytyneen rikollisuuden valta ja voima Italiassakaan ei ole ollenkaan niin suuri kuin mitä mediassa on väitetty helpottaa myös painamaan 'Ndranghetan, Camorran, Cosa Nostran, Sacra Coronan ja muut rikollisjärjestöt entistä vähemmän vaikutusvaltaisiksi.

Italian  ja muiden maiden poliittisen ja taloudellisen järjestelmän korruptio ja läpinäkyvyyden puute ovat ongelman todellinen ydin.

Criminal Markets and Mafia Proceeds. On vaikeaa löytyy nykyajalta trendiä joka ei pääsääntöisesti kulkeutuisi Suomeen Amerikan kautta. Noin vuotta sitten alkoi media toistamaan myös meillä nyttemmin jo vakiintuneeksi muodostunutta termiä puumanaisista. Suomessa läpimurto tapahtui huvittavalla tavalla Atria-yhtiön mainoksessa vuonna Atria markkinoi valmisruokiaan keski-ikäisen naisen ja huomattavasti nuoremman miehen kiihkeää suhdetta kuvaavalla mainoksella.

Pätkässä nähdään kohtauksia pariskunnan yhteiselosta. Lopuksi nainen havahtuu haaveistaan, ja Fresh-valmisruokasarjaa kauppaava mainos kehottaa vaihtamaan "tuoreempaan ruokaan".

Kaikki katsojat eivät sulattaneet "puumanaiseksi" nimettyä mainosta. Puuma-nimityksellä viitataan naiseen, joka metsästää itseään nuorempaa miesseuraa. Kuluttajavirastoon tuli tiedottaja Sakari Seppälän mukaan puolenkymmentä valitusta mainoksesta. Valittajat kokivat, että mainos on hyvän tavan vastainen.

Valitukset koskivat moraalittomuutta ja seksistisyyttä. Myös Mainonnan eettiseltä neuvostolta pyydettiin lausuntoa. Pyyntöjä esittivät muutamat yksityishenkilöt.

Neuvosto ei kuitenkaan antanut lausuntoa. Neuvoston aiempien ratkaisujen perusteella se katoi että kyseinen mainos ei antanut aihetta enempään käsittelyyn totesi neuvoston sihteeri, lakimies Paula Paloranta.

Atria itse ainakin väitti että yllättyi mainoksen aiheuttamasta närkästymisestä. Se missä määrin 5 miljoonaa suomalaista todella närkästyi mainoksesta oli liioittelua. Alkuvaiheen jälkeen myönteistä palautettu firmalle tulikin jo enemmän kuin kielteistä.

Vaikka mainos nopeasti katosi tv-ruudusta oli se ajanut tarkoituksensa: Mainoksen pääkohderyhmäksi oli määritelty vuotiaat kaupunkilaiset naiset.

Atrian kaupallisten toimintojen johtaja Jarmo Lindholm väitti, ettei tarkoituksena ollut ärsyttää. Tosiasiassa ärsyttävyyttä on vuosikymmenet käytetty tietoisesti mainonnassa. Se saa heidät tuntemaan, että "heillä on vielä sitä jotain".

Psykologi ja parisuhdekouluttaja Kari Kiianmaa tyrmää kohutut puumanaiset marginaalisena mediailmiönä. Hänen mukaansa puumasuhteet voivat jopa altistaa nuoren miehen hyväksikäytölle.

Kiianmaa näkee puumailmiön kevytkenkäisenä ja pinnallisena ja uskoo, että nämä suhteet voivat koitua jopa vahingollisiksi. Nainen ehkä vain ajattelee, että pitää saada samaa kuin mieskin: Joku keksii jonkun nimityksen, ja joku pitää sitä sitten totena, että näin kuuluu tehdä. Kiianmaa uskoo, että syy naisen haluun tapailla nuorempia miehiä juontaa vanhenemisen pelosta ja naisiin kohdistetuista ulkonäköpaineista.

Siitä, miten suhtautua muuttuvaan ulkonäköön, ja kuinka hyväksyä oma vartalonsa. Puumanaiset ovat olleet jo jonkin aikaa tapetilla, koska nykypäivänä he uskaltavat tulla esiin ja esitellä nuoria kumppaneitaan.

Mutta vähänkin historiaa tutkineet ja väestötietoihin menneiltä ajoilta tutustuneet löytävät paljonkin esimerkkejä siitä että parimalli jossa mies on keskimäärin useita vuosia naista vanhempi ei pidä paikkaansa.

..

Suomi24 oulu homoseksuaaliseen chat roodos

Oliko hän mies joka antoi muiden tehdä rikoksen ja hyötyä siitä sitten itse mahdollisimman paljon? Piileskelijät Reynolds, Edwards, White, suomi24 oulu homoseksuaaliseen chat roodos, Wilson ja Biggs menettivät rahansa yhteensä noin puntaa nopeassa tahdissa suurelta osin väärennettyihin passeihin, matkusteluun, kasvoleikkauksiin mutta myös niille jotka väittivät suojelevansa heitä. Italian järjestäytyneen rikollisuuden taloudellista vaikutusta tutkinut Francesco Calderoni on todennut: Valtionvarainministeri Jyrki Katainen ja pääministeri Matti Vanhanen Yleisradio kuitenkin uutisoi vielä 2-vuotta sitten kyseisestä kokouksesta otsikolla "Katainen Bilderberg-kokoukseen. Olemme Naton läheinen kumppani. Nuoremmista miehistä pitäviä naisia on siis aina ollut, mutta vasta luvulla keskustelu puumanaisista levisi kahvipöytiin ja juorupalstoille toden teolla. Miten voi olla mahdollista että jo kerta toisensa jälkeen loppuun kalutuksi luuksi luullun La Cosa Nostran ympärillä pyörii vielä luvulla merkittävä viihdeteollisuushaara paitsi kirjoineen ja elokuvineen myös tietokonepeleineen?

Suomi gay sex chat rajut seksi videot

Mutta kuten aina täysin valheelle perustuva "terrorismin vastainen sota" tarvitsee kuitenkin julkiset lavastetut syylliset ja niitä ovat Guantanamoon teljetyt syyttömät miehet, joita hikoilutetaan kuumassa auringossa ja kidutetaan päivittäin, sekä heihin hyödynnetään CIA: Myös Mainonnan eettiseltä neuvostolta pyydettiin lausuntoa. Cosa Nostra oli jo demografisen ja yhteiskunnallisen muutoksen myötä selvästi marginalisoitumassa Yhdysvalloilla. Vakaalla läsnäolollaan hän houkutteli minut uskomaan, että elämä kannattaa ja kannattelee. Sen on esittänyt valtiosta riippumaton SOS Impresa, valtiosta riippumattomien yrittäjien järjestö. Syy siihen miksi tämä pimeyttä edustavan tahon demoniset voimat tekevät USA: